در دنیای امروز تصور نبود تلفنهای هوشمند دشوار است. تعداد بالای دستگاههای همراه با سیستمعامل اندورید آن را به عضو جداییناپذیر از دنیای تلفنهای هوشمند تبدیل کرده است. مردم استفاده از اپهای این سیستمعامل را یک ضرورت میدانند. این اپلیکیشنها چگونه به وجود میآیند؟ چه کسانی کدهای این اپها را مینویسند؟ آیا همه برنامهنویسانی بزرگ و شناختهشده هستند؟ شما هم میتوانید باکمی تلاش مهارتهای برنامهنویسی اندروید را یاد بگیرید اما چه مهارتهایی نیاز هستند؟ در ادامه این مطلب با مهارتهای مورد نیاز برای ساخت اپهای اندروید آشنا خواهید شد.برای برنامهنویسی اندروید به زمان احتیاج دارید تا مهارتهای ابتدایی را کسب کرده و بعداز آن شروع به کسب تجربه و فعالیت حرفهای کنید.
پلتفرم مورد نیاز
شما میتوانید بر روی یک ویندوز، لینوکس یا مک اپلیکیشن اندروید را توسعه دهید. همچنین برای آزمایش اپلیکیشن خود باید یک تلفن هوشمند اندرویدی داشته باشید. (اگرچه بهتازگی با شبیهسازهایی مثل Bluestacks یا Genymotion میتوان اپلیکیشن را آزمایش کرد اما در پایان طراحی برای دیدن نتیجه کار به یک تلفن اندرویدی نیاز خواهید داشت)
زبان برنامهنویسی جاوا
ساختمان توسعه اندروید در دستان زبان برنامهنویسی نیرومند Java است. اگرچه بهتازگی میتوانید با زبانهایی نظیر #C نیز اپلیکیشنهای سادهای برای اندروید طراحی کنید اما اگر قصد طراحی یک اپلیکیشن کامل و حرفهای را دارید باید از بهترین زبان برای این کار استفاده کنید. جاوا یکی از پرطرفدارترین و نیرومندترین زبانهای نرمافزارنویسی حال حاضر است و بهوسیله آن میتوانید هر آنچه در ذهن دارید را در رایانه یا تلفن هوشمند پیاده کنید. شما باید مفاهیم اصلی زبان Java مثل حلقهها، متغیرها، لیستها و ساختارهای کنترلی را بهطور کامل فرابگیرید. با فراگیری کامل این زبان نه تنها در محیط اندروید بلکه برای انواع پلتفرمها میتوانید نرمافزارنویسی کنید. یادگیری این زبان یک امتیاز برای استخدام در شرکتهای برنامهنویسی بزرگ نیز محسوب میشود.
SQL
در طراحی اپهای اندروید در صورتیکه با حجم زیادی از دادهها سروکار دارید به یک پایگاه داده هم نیاز خواهید داشت. شما نیاز دارید که اصول SQL را برای دسترسی به این پایگاه دادهها یاد بگیرید. SQL یک زبان برای دسترسی به رکوردها و اطلاعات پایگاه داده است. در توسعه اپ اندروید از پایگاه دادهی سبک SQLite استفاده میشود. SQLite برای مدیریت پایگاه دادههای کوچک مورد استفاده قرار میگیرد. ازآنجاکه پایگاه داده در اپهای اندروید زیاد گسترده نیستند، SQLite انتخاب مناسبیبرای مدیریت دادهها در اپهای مختلف است.
کیت توسعه نرمافزاری اندروید (Android SDK)
از جالبترین نکات توسعه اپلیکیشنهای اندروید، رایگان بودن ابزار توسعه آنهاست. ابزاری که خود شرکت ارائهدهنده اندروید یعنی گوگل در اختیار توسعهدهندگان قرار داده است. همچنین Android Studio که محیطی برای نرمافزارنویسی و ساخت اپلیکشن است نیز رایگان میباشد. در اندروید استودیو میتوانید تمام فرآیند طراحی، توسعه و نرمافزارنویسی اپ را از صفرتاصد انجام دهید. برای کار با محیط اندروید استودیو میتوانید از مستندات گوگل برای آن که به زبان انگلیسی موجود است بهره ببرید. محیطهای دیگری نیز برای توسعه اپ اندروید وجود دارند مانند Eclipse که طرفداران زیادی دارند. انتخاب این محیطها به سلیقه شما نیز برمیگردد.
XML
نرمافزارنویسها از XML برای توصیف المنتهای موجود درون یک اپلیکیشن اندروید استفاده میکنند. درواقع برای طراحی رابط کاربری اپلیکیشن باید از XML استفاده کنید. همچنین در اپهایی که برای دسترسی به دادهها به سروی در اینترنت نیاز دارند نیز ایکسامال بکار شما خواهد آمد. اغلب کارهای طراحی رابط کاربری در محیط Android Studio یا Eclipse بهصورت بدون نیاز به کد نویسی انجام خواهند شد، اما یادگیری XML و تگهای مورد نیاز برای ساخت یک اپلیکیشن به شما کمک میکند رابط کاربری اپلیکشن را بهینهتر ایجاد کنید.
بسیار عالی…سایتتون خدمات اپ اندروید نداره که یک سایت رو تبدیل به نرم افزار اندروید کنیم؟
خیلی خوب بود ممنون از سایت خوبتون.
آیا با جاوا میتوان یک گیم اندرویدی نوشت؟ گیم ios چطور؟
بسیار عالی