به احتمال زیاد نام DNS به گوش شما خورده است. Domain Name System یا به اختصار DNS در واقع نام وب سرورهای موجود در اینترنت به همراه شماره ip آنهاست که در سرورهایی توزیع شده در سراسر جهان قرار گرفته اند. همانطور که می دانید هر سایت در فضای مجازی بر روی سروری قرار گرفته و هر سرور نیز دارای یک ip منحصر به فرد است، ولی از آنجا که به خاطر سپردن اعداد یک آی پی برای کاربران دشوار می باشد، از یک نام برای دسترسی به هریک از آنها به صورت نمادین استفاده می کنیم (دامین یا همان آدرس سایت). به همین جهت به دیتابیسی (پایگاه داده ای) برای ذخیره کردن نام معادل هر ip نیاز خواهیم داشت که در واقع همان DNS می باشد. هنگامی که شما آدرس سایتی را در مرورگر خود وارد می کنید اتفاقاتی که در زیر به شرح آنها پرداخته ایم به وقوع می پیوندد.
ابتدا درخواست شما به سرویس دهنده اینترنتی ارسال شده، سپس سرویس دهنده اینترنتی شما با برقراری ارتباط با سرورهای DNS موجود، تابعی را فراخوانی می کند که آدرس وب سایت (دامین) را به عنوان ورودی دریافت کرده و به سرویس دهنده DNS ارسال می کند تا ip معادل آنرا به دست آورد و درخواست آن صفحه را به ip مورد نظر ارسال نماید.
روش های جستجو در سیستم DNS برای تحلیل یک حوزه دامین از سمت راست به چپ تفکیک می شوند و در یک روند سلسله مراتبی، سرویس دهنده ی متناظر با آن پیدا می شود. حوزه به این معنا می باشد که شما به سادگی با مشاهده انتهای آدرس نمادین (دامین) می توانید حدود ماهیت سرویس دهنده DNS متناظر با آنرا حدس بزنید. البته روشهای گوناگونی برای جستجوی یک نام برای پیدا کردن ip متناظر با آن در سرویس دهنده های DNS وجود. در ساده ترین شکل ممکن روندی که طی می شود به صورت زیر است:
۱- مروگر تقاضای دریافت محتوای آدرس www.yahoo.com را برای سرویس دهنده محلی ارسال می کند.
۲- سرویس دهنده آدرس سرور DNS مربوط به حوزه com. را سؤال می کند.
۳- سرویس دهنده محلی از سرور معرفی شده در مرحله قبل، ip مربوط به حوزه yahoo.com را درخواست می کند.
۴- ip دامنه www.yahoo.com برگشت داده می شود و درخواست مروگر به آن آی پی ارسال می شود.
در صورتی که شما فضایی برای آپلود محتوای سایت خود خریداری می کنید (هاست)، می بایست DNS های هاست خریداری شده را که توسط فروشنده به شما داده می شود را در پنل مدیریت دامنه خود وارد نمائید تا هنگامی که کاربر آدرس سایت شما را در مروگر وارد می کند محتوایی که شما برای سایت خود در نظر گرفته اید مشاهده کند. DNS هایی که توسط کارشناس فروش هاست در اختیار شما قرار داده می شود معمولا مشابه ns1.server.com و ns2.server.com می باشند.
mishe ye tahghigh az dns baram mail konin
mamnoon misham